Az autófóliázás házilag buktatói - avagy miért ne kezdj bele otthon

Először is kiemelném, hogy egy igényes autófóliázási munka mögött sok év tapasztalat és rengeteg tanulási folyamat áll. Ha valaki otthon belekezd, az lesz neki az első alkalom, így tanulópénznek vehető, és éppen ezért biztosan nem fog jól sikerülni a végeredmény. Kiemelem itt, hogy az egy autóra való anyag is több százezer forintra rúghat, nagyon meggondolandó, hogy bárki otthon belefogjon a fóliázásba.

Autófóliázás színek, színhelyesség és színskála

A céges arculathoz használatos színekhez a grafikusok többféle színskálára hivatkozhatnak. Az egyik a Pantone a másik a RAL színskála. A RAL színskálát leginkább festéshez szokták használni, és előregyártott festékek esetén ki lehet választani, hogy milyen RAL színű legyen az adott dolog, például fém vagy műanyag.

Autófóliázás gazdaságosan - olcsó autódekoráció tippek

Néhány tippet olvashatsz arról, hogyan lehetséges kevés pénzből, olcsón kihozni egy esztétikus céges autódekorációt. Egy két jó ötlet segítségével sok pénzt megtakaríthatsz a vállalkozásod budget-jéből.

Az autófólia nyomtatásának menete

Az alábbi leírásból kiderül, hogy milyen beállításokkal és hogyan kell az autófóliát megnyomtatni és laminálni. Oldószeres és latex festékkel.

Milyen eszközök kellenek az autófóliázáshoz?

1. Tisztító szerek: zsíroldó tisztítószerek 2. Mikroszálas törlőkendő: A tiszta és pormentes felület létrehozásához, az autót nem karcolja 3. Olfa penge: a megfelelő pengével precízebb munka végezhető 4. Simító: Amivel a fóliát felapplikáljuk az autóra ....

Autófóliázás házilag

Hogyan fóliázd le az autódat? - Telepítési útmutató - Autófóliázás házilag
Ahhoz, hogy sikeresen lefóliázz egy autót, van néhány dolog, amire oda kell figyelni. Az alábbi négy szabályt alapesetben mindig be kell tartani az autófóliázás során. Fontos, hogy a felsorolt lépéseket egymás után tedd meg, és ne keverd össze a pontokat.

Autófóliázás vagy fényezés? Melyik a jobb?

Az autófóliázással rengeteg időt spórolhatsz meg magadnak, szemben a fényezéssel. Az autófólia telepítésének időtartama maximum 3 munkanap. Ennyi idő alatt a szükséges elemeket leszereljük, zsírtalanítjuk a karosszériát és feltelepítjük a fóliát.

Hogyan tervezzünk grafikát autófóliázáshoz?

Ha autós reklámban gondolkodsz, akkor előbb-utóbb szeretnél majd a járművedre egy jó grafikát. Az autódekoráció tervezéséhez viszont több szempontot is figyelembe kell venned. Fontos a szóban forgó gépjármű modell alapos ismerete, és a térben való gondolkodás. Némi fólia anyagismeret is szükséges hozzá; ismernünk kell, hogy az adott elemen mennyire és hogyan lehet nyújtani a fóliát.

Hogyan tisztítsuk az autófóliát?

Az autófólia tisztítása kiemelkedően fontos az élettartam megnyújtása érdekében, így sokakban felmerül a kérdés, hogyan is tisztítsák a fóliázott autójukat. Kizárólag kézi mosással lehet tisztítani az autófóliát.

Az autófóliázásról részletesen: gyártástechnológia

Az alábbi leírásból megtudhatod, hogy milyen gyártástechnológiával készülnek a különböző autófóliák, és mi szerint csoportosítjuk őket.