Hogyan készüljek az autó matricázásra?
Hogyan készül az autófóliázás?
Milyen típusú autófóliák léteznek?
autófóliázás lépésről lépésre

HOGYAN KÉSZÜLJEK FEL
AZ AUTÓFÓLIÁZÁSRA?

HOGYAN KÉSZÜLJEK FEL
AZ AUTÓFÓLIÁZÁSRA?

1. Árajánlat kérés

​ Árajánlat adáshoz szükség lesz az autód pontos típusára és az évjáratra, furgon esetén a méretére (pl. L2H3 jelölés) és a grafikára, ha már elkészült.

2. Személyes felmérés

​ Ha szimpatikus az ajánlatunk, el kell jönnöd hozzánk a Cziráki u 26-32. szám alá, hogy szemrevételezzük a járművet, hogy az autóra kerülő nyomdai anyag méretpontos legyen.

3. Megállapodás

​ Miután mindent átbeszéltünk, létrejön a szerződés közöttünk. A partner komolyságát bizonyítva min. 50% előleget fizet.

4. Időpont

​ Mindezek után nézünk egy időpontot a jármű dekorációjára. Fontos, hogy a grafikai anyagok időben megérkezzenek hozzánk, hogy ne legyen csúszás!

5. Próbanyomat

​ Nyomtatás esetén biztosítunk próbanyomatot, hogy a színeket ellenőrizni tudd. Vágott matrica esetén a színválasztás a személyes felmérés alkalmával már megtörtént.

6. A dekoráció napja

​ Az autót frissen (wax mentesen) lemosva kell átadnod nekünk, hogy ne ragadjon a matrica alá por. Grafikától függően a dekorálás 2óra -5 napot is igénybe vehet.

7. Utógondozás

​ A 3D csomagoláson átesett autókat egy hét után visszakérjük átmelegítésre. A fólia telepítés után még mozog, hő hatására megköt. A betűkivágásra ez nem vonatkozik.

8. Karbantartás

​ A matricázott autót tilos gépi mosóba vinni, és gőzborotvával mosni. A túlzott vegyszeres kezelés is kárt tehet benne. Egyszerű kézi mosóba menj, a matrica éleinél ügyelj a felválásra.


árajánlat kérés gomb

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ AUTÓFÓLIÁZÁS?

autófólia rögzítése mágnessel

1. Rögzítjük az autófóliát a jármű oldalán

Zsírtalanítás után mágnesekkel rögzítjük az autófóliát a kívánt helyen. Ha az autó matricázás nem több mint 2 óra, akkor az ügyfél megvárhatja nálunk a munkafolyamatot, de van lehetőség elmenni a büfébe is. A megvárható munkákat általában a fényszóró fóliázás vagy a pár darab betűkivágásból álló autós matricák teszik ki.

autófólia körbevágása

2. Telepítés

Amíg a mágnes fogja az egyik oldalt, a másik oldalon elkezdjük a 3d autófólia telepítését. Van, hogy telepítés előtt körbevágjuk a fóliát, hogy jobban illeszkedjen a karosszériához. Az autófólia telepítése melegítéssel; hőlégfúvó segítségével történik. Nagyobb elemeknél rányújtjuk, mély nútoknál pedig bedolgozzuk az autófóliát.

autófólia telepítés

3. Eldolgozás

Amikor már fent van az autón a fólia, a széleknél eldolgozzuk, lemelegítjük és körbevágjuk. A telepítés megkezdése előtt fontos, hogy az éleknél megfelelően ki legyen tisztítva a jármű, hogy a por belülről ne szóródjon ki a 3D autófólia alá.

bmw metál sárga 3M autófólia

4. A kész munka

Amikor készen van az autódekoráció, szinte meg sem lehet különböztetni a fényezéstől. Hideg idő esetén érdemes éjszakára bent tartani a járművet, hogy a fóliának legyen ideje megkötni a melegben. A 3D autófóliával ellátott járművet 1 hét múlva vissza kell hozni hozzánk átmelegítésre, hogy megfelelően megkössön a ragasztó. Átmelegítés előtt nem szabad lemosni az autókat, mert a víztől még felválhat az autófólia a megkötési egy hetes szakaszban.

3d autófólia eltávolítása

5. Fólia eltávolítása

Ha meguntuk az autó matricázást, és betartottuk a fólia felhasználási időtartamát, közép és felső kategóriás fóliálnál kis ragasztóval, vagy nyom nélkül el lehet távolítani a fóliát egy kis melegítés hatására. A legjobb, ha az eltávolítást szakemberre bízzuk; a megfelelő autókozmetikákban gyorsan és karcmentesen eltávolítják az autófóliát.

ELŐTTE UTÁNA KÉPEK AZ AUTÓFÓLIÁZÁSRÓL

Így készül az autófóliázás

autófóliázás előtte utána képek


button árajánlat kérés

MILYEN AUTÓFÓLIA TÍPUSOK VANNAK?

3d autócsomagóló fólia kék színben

1. Anyagában színezett autócsomagoló fóliák

A karosszéria átszínezéséhez használt autófólia magas minőségű, fényezés szintű végeredményt nyújt. Ezek az autófóliák anyagában színezettek, öntött technológiával készülnek és előre gyártott színskálából lehet közülük választani. Élettartamuk 7-10 év között mozog és prémium kategóriába sorolandók. Nyom nélkül eltávolítható, ragasztót nem hagynak. Karosszéria fóliázáshoz a 3M anyagait preferáljuk elsősorban, de az Avery és az Oracal is gyárt magas minőségű autócsomagoló fóliákat. Nagy ívek és 3D alakzatok felvételére alkalmas, hosszú élettartamú anyagokról beszélünk. A design autócsomagoló fóliák is ide tartoznak: pl a karbon, bőrhatású, szálcsiszolt anyagok. Ezeket csak diszkrét autódekoráláshoz javasoljuk; például néhány csík vagy a tükör fóliázása, mert teljes autó esetén giccses hatást kelthet.

céges autós reklám

2. Nyomtatható autódekorációs fóliák

A nyomtatható autófóliák műhelyünkben 4 szín nyomásos technológiával, kifejezetten autódekorációra kifejlesztett MUTOH nyomtatóval készülnek. Minden esetben UV álló lamináló (átlátszó fedő fólia) réteggel látjuk el a nyomatokat, mely megakadályozza az autófólia gyors kifakulását, és ellenállóvá teszi a matricát az esővel és a nappal szemben. A nyomtatott autófólia céges reklámautók körében rendszeresen alkalmazott megoldás, MUTOH nyomtatónkkal bármilyen designt ki tudunk nyomtatni, amit az ügyfél szeretne.

Megkülönböztetünk

​ a) Sík (sík felületre, kisebb nyomtatott elemek vagy kamion felépítmény, ragasztót hagy, 1-3 év élettartammal bír)

b) 3D (Teljes autók becsomagolására, vakablaknál be kell vágni, széleket utóvágni, élettartama kb. 7 év)

c) 3D extra tapadású(Teljes autók becsomagolására, vakablaknál és széleken nagyobb tapadást biztosít és élettartama kb. 7-9 év) ​ autódekorációs fóliákat.

céges autós reklám betűkivágással

3. PLOTTERFÓLIÁK AUTÓDEKORHOZ

Anyagában színezett fóliák, színmintából lehet választani közülük. A betűkivágás szinte mindig plotterfóliából készül, hacsak az ügyfélnek nincsen speciális szín igénye, amit csak nyomtatni lehet. Egyes karosszéria elemeket is be lehet velük fóliázni, ha a költséghatékonyság szempontot játszik. ​

Megkülönböztetünk​

​ 1. prémium (kb 7 év élettartammal bír, nem vagy kevés ragasztót hagy)​

2. normál ( kb 4 év élettartammal bír, nem vagy kevés ragasztót hagy)​

3. promóciós fóliákat ( kb 1-3 év élettartammal bír, hagy ragasztót)