Az autófóliázás házilag hátrányai részletesen

Először is kiemelném, hogy egy igényes autófóliázási munka mögött sok év tapasztalat és rengeteg tanulási folyamat áll. Ha valaki otthon belekezd, az lesz neki az első alkalom, így tanulópénznek vehető, és éppen ezért biztosan nem fog jól sikerülni a végeredmény. Kiemelem itt, hogy az egy autóra való anyag is több százezer forintra rúghat, nagyon meggondolandó, hogy bárki otthon belefogjon a fóliázásba.

De nézzük a buktatókat, hogy miért is nem fog jól sikerülni a munka, ha otthon nekivágsz.

- A megfelelő tisztítási folyamatok ismerete nélkül hibák sorai keletkezhetnek: a szükséges tisztítószerek ismerete, ezek használatának sorrendje, és pontos helye kiemelten fontos. Ha nem tudjok, hogyan tisztítsuk megfelelően az autót, a jármű részei zsírosak maradhatnak, sok helyről pedig a fólia alá hullhat a por: ezeken a helyeken az autófólia a végén felválik majd, a legapróbb porszem pedig nagyon csúnyán kitüremkedik a fólia alól.

- Emellett szükséges egy pormentes, tiszta, fűtött műhely -ez nem mindenkinek áll rendelkezésére

- Szerelési tapasztalat hiánya: az alkatrészek nem megfelelő szétszedésével azok eltörhetnek, pótlásuk pedig eléggé nagy összegekre rúghat. Ha egyes részeket nem szerelünk ki, ott a kezdők biztosan elnyújták a fóliát, ami foltos lesz, majd pedig felválik a késöbbiekben. A körbevágás tapaszalat híján pontatlan lesz, recés, és az autó eredeti színe pedig ki fog látszódni.

- A penge helyes használatának ismerete nélkül pedig az eredeti fényezés karcos lesz, a vágások mentén pedig az autófólia csúnyán cakkos lesz.

- A helyes hőmennyiség és nyújtási pontok ismerete nélkül a fólia sok helyen elnyúlik majd és nem tapad megfelelően. Kifényesedett és foltos lesz a felület. Rossz minőségű, kínai fólia használata esetén pedig az eredeti fényezést a fólia feltépheti telepítés közben és eltávolításkor is. Fontos ismerni és felmérni a karosszéria és a fényezés állapotát is, mert nem minden autó alkalmas a fóliázásra. A tapasztalt szem a személye felmérés és az ügyféllel való beszélgetés során el tudja dönteni, hogy az adott fényezésre lehet-e fóliát telepíteni vagy sem.

Összességében véve nagyon kockázatos otthon belekezdeni az autófóliázásba, valószínűleg sok pénzed kárba fog menni és egy nagyon nem szép végeredménnyelt találod szembe magadat, továbbá az eredeti karosszéria is sok ponton sérülhet.